Een 'professioneel' kinderdrumstel | Bureau voor Tekst

 06 1965 2658
  jeroen@bureauvoortekst.nlEen professioneel kinderdrumstel

De verkoopwaarde van het woord 'professioneel' is groot. Vooral bij muzikanten stijgt het aanzien van een product als de fabrikant of verkoper van een gitaar, flightcase of stagepiano beweert dat die spullen worden gebruikt door de ware beroepsmuzikant. Het geeft vertrouwen als een basgitaar wordt bespeeld door sessiemuzikanten, die toch hoge eisen stellen aan hun (studio)geluid.

Etalage

Maar je kan ook doorslaan. Nog afgezien dat 'professioneel' in de praktijk ook 'goedkope rommel' kan betekenen, want de echte topmerken verkopen zichzelf wel. In een etalage in Leiden staat een kinderdrumstel: een klein drumstel geschikt voor kinderen tot een jaar of tien, die achter een 'grotemensendrumstel' niet bij de pedalen kunnen met de beentjes. Maar niet zomaar een kinderdrumstel, een 'professioneel' kinderdrumstel!

Spongebob

De vraag is hoe de betreffende winkelier zijn potentiŽle klanten inschat: de ouders van de drumtalentjes voor wie het setje is bedoeld. Denken die werkelijk dat een drumstel professioneel kan zijn als het nog geen honderd euro kost en trommeltjes heeft die nergens naar klinken, en met bekkens erop die maken dat ze van hun aankoop heel snel spijt hebben? Of heet het drumstel 'professioneel' omdat het helemaal zilverkleurig is, en niet zoals andere kindertrommels vrolijk versierd met de afbeelding van tekenfilmheld Spongebob?

Potten en pannen

Het is prima dat kinderen vroeg beginnen met drummen, daar hebben ze later veel plezier van. Maar een kinderdrumstel is speelgoed en kan per definitie niet professioneel zijn. Probeer het om te beginnen met potten en pannen uit het keukenkastje, veel slechter kunnen die niet klinken.Bordewijk, Bureau voor Tekst

Oude Varkenmarkt 5
2311 VN Leiden

06 19 65 26 58
jeroen@bureauvoortekst.nl

KvK Den Haag: 27356606

Copyright © Bordewijk, Bureau voor Tekst 2004-2022