U wilt gevonden worden door Google? | Bureau voor Tekst

 06 1965 2658
  jeroen@bureauvoortekst.nlGevonden door Google?

Hoe krijgen we onze webpagina's hoger in de zoekresultaten van Google? Op marketing- en communicatieafdelingen wordt die vraag alsmaar prangender. Een van de manieren om te scoren is volumebuilding. Zorg voor extra webpagina's met aanvullende informatie over uw specifieke producten of diensten, maar ook over de (meer algemene) trends en ontwikkelingen binnen uw vakgebied of marktsegment.

Het gebruik van de juiste zoektermen - de woorden of woordcombinaties die uw potentiële klanten gebruiken als ze uw product of dienst zoeken - maken die teksten relevant. Uw site wordt informatiever en belangrijker en Google zal dat waarderen.

Betere seo

Zoekmachineoptimalisatie of Search Engine Optmization (SEO) begint met het tekstueel optimaliseren van uw website voor zoekmachines zoals (vooral) Google. Zoekmachines indexeren uw webpagina's beter als u deze regelmatig vernieuwt en aanvult. Voeg met regelmaat nieuwe teksten toe, zodat uw site dynamisch is.

Ook als u vrijwel maandelijks nieuwe teksten wilt hebben, hoeft dat niet duur te zijn. We kunnen afspraken maken over aanvullende webteksten die qua vorm volstrekt uniek zijn – een absolute voorwaarde om mee te tellen in de zoekresultaten van Google – maar inhoudelijk vooral gebaseerd op algemene informatie die we gemakkelijk online of elders kunnen vinden.

Vraag naar de mogelijkheden

Extra webpagina's met verdiepende teksten zijn belangrijk, omdat we met alleen metadatering en strategisch gekozen zoektermen in HTML-teksten weinig meer voor elkaar krijgen. Het internet telt naar schatting 40 triljoen actieve webpagina's. Rankings zijn per definitie relatief en er zijn kapers op de kust. Ook uw concurrenten willen gevonden worden door Google en ook hun websites zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Seo is competitie; er kan maar één website bovenaan staan en alleen de tien meest relevante webpagina's voor een zoekopdracht 'halen' pagina 1. Klanten succes beloven met uitsluitend seo-teksten is kwakzalverij. Maar extra subpagina's die heel specifieke onderdelen van uw aanbod aanprijzen en die fungeren als landingspagina's, kunnen wel degelijk effectief zijn. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden voor het laten schrijven van aanvullende, professionele en bovenal unieke seo-teksten voor uw website.


Lees ook:

Seo: de strijd om Google

Bezoekers? U wilt klanten!

Wie zoekt er een 'schoenhersteller'?

Bordewijk, Bureau voor Tekst

Oude Varkenmarkt 5
2311 VN Leiden

06 19 65 26 58
jeroen@bureauvoortekst.nl

KvK Den Haag: 27356606

Copyright © Bordewijk, Bureau voor Tekst 2004-2022